Waarborgen van de veiligheid, betrouwbaarheid en stabiliteit van objecten en installaties
 

Structurele Gezondheid

Door middel van Akoestische Emissie Meting is het mogelijk om de gezondheid van structuren zoals bruggen, dammen, gebouwen, enz. over langere perioden te bewaken. Door de over langere periode verkregen gegevens met elkaar te vergelijken is het mogelijke om wijzigingen in de gezondheid van een object te detecteren en het gedrag van het defect te voorspellen.

Een AE meetsysteem om structuren te kunnen bewaken bestaat uit een veelvoud van sensoren waarmee het gehele object gemeten wordt en in het meest ideale geval worden deze sensoren dan op een dusdanige manier ten opzichte van elkaar geplaatst dat het mogelijk is om d.m.v. plaatsbepaling bij benadering de locatie van de ontstane wijzigingen te kunnen detecteren.

De AE-methode biedt het voordeel dat actief groeiende onvolkomenheden gedetecteerd en geobserveerd kunnen worden, terwijl andere methoden periodieke inspectie vereisen om te controleren of bijvoorbeeld een scheur actief is of niet. Aangezien reparatie van bestaande scheuren soms meer kwaad dan goed kan doen aan een structuur, is het noodzakelijk om te bepalen of een defect wel of niet actief is voordat reparaties worden uitgevoerd.

[A Study on the Application of the Acoustic Emission Method for Steel Bridges. Kazuo Endo, B.E.2000]

De AE-methode kan tevens verborgen fouten lokaliseren. Dit sluit de noodzaak uit van het destructief onderzoeken van locaties naar eventuele defecten.

De AE-methode is een van de weinige NDO-methoden (niet-destructief onderzoek) die geschikt zijn voor permanente bewaking van gebreken op de lange termijn. De AE-methode is gevoeliger dan andere NDO en kan zelfs beginnende fouten opsporen. Andere methoden, die in hoge mate afhankelijk zijn van de grootte van het defect of van het oppervlak, zijn alleen in staat om defecten betrouwbaar te detecteren nadat ze een bepaalde grootte hebben bereikt.


Voor SHM-doeleinden is betrouwbaar werkende apparatuur nodig die 24 uur per dag, 7 dagen per week waarschuwingen en alarmen in real-time en autonoom kan verwerven, analyseren en afgeven. Vallen Systeme levert meetapparatuur die voldoet aan de vereisten van SHM.

Basis systeem configuratie voor SHM:

Chassis                        

MB19 in single chassis or multi chassis configuration

AE-signaal processor board

ASIP-2/S and TR-2/512 (transient recorder mudules)

AE-sensoren     

VS30-SIC-46dB, VS75-SIC-34dB or VS150-RIC                              

Analyse software 

VisualAE, VisualTR and VisualClass                                     

Locatie modules                                       

Linear location, planar location and 3D location                                     

Additionele modules                     

ECP to program own analysis routines or license routines of others

 

 
 
 
 
E-mailen
Bellen
Info