AMSY-6

Het Vallen AMSY-6 systeem is een volledig digitaal Akoestische Emissie meetsysteem met 2 of meer meetkanalen. Het systeem bestaat uit één van de 19" chassis behuizingen met hierin één of meer meetkaarten gekoppeld aan een front end software geïnstalleerd op een externe pc.


Voor een meting is een meetsysteem nodig bestaande uit een combinatie van AE sensor en een ingang van een ASIP-2 (twee kanaal akoestische signaalprocessor)  eventueel in combinatie met een voorversterker.


Elk meetkanaal combineert een analoog meetgedeelte en een digitale signaal verwerkingseenheid. De AE kenmerken zoals tijd van de eerste grenswaarde overschrijding (aankomsttijd), stijgtijd, duur, piekamplitude, energie en het aantal golven worden geëxtraheerd door de ASIP-2.


Parallel aan de basis AE informatie, kan ook de volledige golfvorm worden opgenomen op een (optionele) recordermodule.


Het AMSY-6 meetsysteem biedt de volgende 4 soorten meetgegevens:


 • "HIT" gegevens: gegevens die worden gegenereerd wanneer het AE signaal de ingestelde grenswaarde overschrijdt.
 • Statusgegevens: gegevens die met regelmatige tijdsintervallen worden gegenereerd.
 • Parametrische gegevens: gegevens van externe sensoren zoals bijvoorbeeld temperatuur welke met regelmatige intervallen worden gemeten. Parametrische gegevens worden opgeslagen bij elke treffer en/of op door de gebruiker opgegeven tijdsintervallen.
 • Golfvorm gegevens: gesampled AE sensorsignaal.

De front-end software van het systeem draait op een externe pc en beheert de gegevensverzameling, slaat de gegevens op en is in staat om de gegevens online en offline te analyseren.
 

De behuizingen

De AMSY-6 is verkrijgbaar in vier verschillende robuuste metalen behuizingstypen die plaats bieden aan respectievelijk 4, 12, 38 of 42 ASIP-2 signaalkaarten. Het AE systeem wordt beheerd door een externe pc die gemakkelijk kan worden losgekoppeld, waarmee deze bijvoorbeeld gebruikt kan worden om offline analyse uit te voeren. Op klant specifieke wens kan hiervoor een desktop PC, laptop of industriële PC gebruikt worden.

 De behuizing functionaliteiten.

 • Connectiviteit: Snelle USB 2.0-interface voor het eenvoudig verbinden met elk type pc.
 • Investeringsbescherming: compatibel met ASIP-2.
 • Correlatie met AE: 4 (optioneel 8) parametrische ingangen voor het meten van bijvoorbeeld, druk, temperatuur, rek, verplaatsing, etc.
 • Geschikt voor elk type materiaal: de testpuls generator is programmeerbaar tot 400 V om sterke golfdemping te ondervangen.
 • Audiowaarschuwing: een audio-eenheid die inkomende AE signalen hoorbaar maakt.
 • Real-time indicatoren: LED indicatoren voor het weergeven van de belangrijkste systeemstatusinformatie.
 • Handmatige reactie: schakelaars voor het handmatig uitschakelen van gegevensregistratie.
 • Wereldwijd toepasbaar: Groot bereik voeding 90-250 V AC, 50-60 Hz
 • Gemakkelijk uit te breiden: maximaal acht chassis kunnen met elkaar worden verbonden tot één groot meetsysteem met een maximum van 254 meetkanalen.


AE Signaalprocessors

 

De twee kanaal AE signaalprocessor kaart ASIP-2 is ontstaan op basis van meer dan 20 jaar ervaring in het ontwikkelen van digitale AE systemen. Door de kleine bouwvorm van de ASIP-2 ontstaat een zeer draagbaar AE systeem, zelfs bij grotere aantallen meetkanalen. In vergelijking tot eerdere versies integreert ASIP-2 twee AE kanalen in één 19 inch kaart.


Verdere voordelen van de ASIP-2 zijn onder andere:


 • Hoge resolutie: samplefrequentie van 40 MHz bij een dynamisch bereik van 18 bits.
 • Hoge gevoeligheid: laagst mogelijke systeemruis door het digitaal filteren van de ADC informatiestroom.
 • Meer opslagruimte voor golfvormen: maximaal 1 GB per kanaal, gedownload tijdens acquisitie.
 • Robuust: Robuuste BNC connectoren aan de voorzijde voor snelle en eenvoudige aansluiting.
 • Real-time indicatoren: LED indicatoren op het voorpaneel tonen onder andere de detectie van een hit, voorversterker-kabelbreuk, audio- en kalibratie-selectie en amplitudeverzadiging.
 • Geavanceerd filterconcept: maakt het activeren van een smalle bandbreedte triggering mogelijk van brede band transient recording als ook voor ruis onderdrukking; Er zijn 500 digitale banddoorlaatfilters beschikbaar, evenals een notch-filter voor het blokkeren van een of enkele (tot 4) specifieke frequenties.

ASIP-2-kaarten worden gemonteerd in een AMSY-6 behuizing welke ofwel enkelvoudig (minimaal 4 kanalen) gebruikt kan worden ofwel onderling verbonden kunnen worden (maximaal acht systemen) om hiermee een ​​uitgebreid meet systeem te vormen.


Parameter ingangen

Parameter ingangskanalen kunnen worden gebruikt om omgevingscondities zoals temperatuur, stressbelasting enz. te meten en deze te correleren met de AE gegevens. Er zijn vier parametrische ingangskanalen beschikbaar bij elk AMSY-6-chassis. Uitbreiding tot 8 parametrische ingangskanalen is mogelijk (behalve voor het kleinste chassis).

Elke ingang kan worden geprogrammeerd op ± 1 of ± 10 V differentiële ingangsspanning en iedere AE ingang biedt een laagdoorlaatfiltering door een digitale middeling over een door de gebruiker gedefinieerd tijdsinterval.

Parametrische gegevens worden gegenereerd op een door de gebruiker gedefinieerde tijdsinterval als ook bij elke treffer.

Een 32-bits cyclusteller voor stresstests is ook beschikbaar via een analoog parameterkanaal.

Elk van de parametrische ingangen kan worden gebruikt om de gegevensregistratie te controleren. Gegevensregistratie wordt uitgeschakeld als de spanning op de geselecteerde parameteringang buiten de vooraf door de gebruiker ingestelde  limieten valt.

 

 

E-mailen
Bellen
Map
Info
LinkedIn