SpotWave

Spotwave is een één kanaal Akoestische Emissie systeem, Enkel kanaal meetsystemen zijn een interessant geprijsd alternatief  ten opzichte van volledig uitgeruste AE meetsystemen zoals de AMSY - 6 serie.


Een enkel kanaal AE systeem is bijvoorbeeld geschikt voor toepassingen die alleen het bewaken van de piekamplitude van AE afkomstig van barsten of scheuren en/of voor het meten van een signaalniveau van een continue AE.


Denk hierbij bijvoorbeeld aan toepassingen zoals het monitoren van isolator krimp testen, het testen van de sterkte van papier of kras of breuktesten bij materiaalonderzoek. Enkel kanaal AE systemen kunnen ook worden ingezet in elke andere monitoringapplicatie waarbij AE de aanwezigheid van bijvoorbeeld een degradatieproces aangeeft.


 


De elektronica


De Spotwave is een handzaam USB gevoede apparaat met één passief meetkanaal. De Elektronica kan gekoppeld worden aan de USB poort van een PC, tablets of smartphone en is zodoende ideaal als mobiele testunit voor snelle metingen inspecties en voor hot-spot monitoring.


Technische specificaties

  • 2 MHz sample rate,
  • 16 bit, 94 dB(AE) ingangsbereik (ook verkrijgbaar met 100 en 134 dB(AE) ingangsbereik).
  • IP 67 bescherming met aangesloten kabels of f gesloten afdekkappen.


De elektronica is voorzien van twee SMA connectoren, waarvan één de aansluiting is voor de werkelijke meting met een passieve akoestische emissie sensor en de tweede geschikt is voor het aansluiten van een zogenoemde "Coupling Check Transducer" CCT. (voor signaal/overdracht check)

De software

Uitlezing van de meetgegevens en de verdere verwerking van de meetgegevens vanuit de Spotwave (acquisitiebeheer) is mogelijke via Microsoft Windows 10 of via het Android-besturingssysteem (versie 8 of hoger).


Ook de standaard software oplossing Visual AE kan gebruikt worden voor de uitlezing en interpretatie van de meetgegevens.Naast de standaard software oplossingen van Vallen heeft onze partner Senseven een Android applicatie ontwikkeld genaamd Valve Sense waarmee op eenvoudige wijze lekkage van kleppen en afsluiters gedetecteerd kan worden.

Valve Sense


 E-mailen
Bellen
Map
Info
LinkedIn