sensorProbeX+

's Werelds beste oplossing voor monitoring van omgevingscondities is nu nog beter!IP-gebaseerde SNMP-sensorbewakingsunit


De SPX+ is een veelzijdige IP-gebaseerde sensorbewakingsunit. Sluit tot 16 van AKCP's intelligente sensoren, 20x potentiaalvrije contacten, 0-5 VDC of 4-20mAmp ingangen aan, stuur relaisuitgangen aan en bewaak apparaten van derden.

 • Uitgerust met Ethernet, MODBUS RS485, EXP en BEB communicatie
 • Compatibel met SPX + EXP- en BEB-eenheden, breid de mogelijkheden van uw apparaat uit.
 • 1U rackmount beugels, gereedschap loze 0U montage of DIN rail montage opties.
 • Melding via SNMP, e-mail, sms en ingebouwde zoemer.
 • Compatibel met alle AKCP Intelligent sensoren.
 • Begin met de basisconfiguratie en bouw uw apparaat op met modules die u nodig hebt.
 • Tot 80 virtuele sensoren.

 
Gemiddelde tijd tussen storingen – MTBF


AKCP is het oudste en grootste datacenter omgeving monitoring bedrijf ter wereld. In al die tijd heeft AKCP veel hardware platforms geïntroduceerd en veel lessen geleerd. De SPX + is het nieuwste platform en bevat de opgebouwde kennis over het bouwen van betrouwbare, robuuste embedded systemen.


Sinds de meest recente release is de SPX+ uitgegroeid tot een installed-base van meer dan 5.000 basiseenheden. Gemiddeld hebben we 4 hardware storingen per jaar die RMA-vervanging vereisen.
Dat wil zeggen dat de SPX+ 43.800.000 uur draait voor elke 4 storingen. Dat is een MTBF van 10.950.000 uur. De sensoren hebben een ongeveer vergelijkbare staat van dienst op het gebied van duurzaamheid.


De reden dat dit uitvalpercentage zo laag is, is door het ontwerp. De SPX+ is gemaakt voor ruige omgevingen. De componenten die in de SPX+ worden gebruikt, zijn bestand tegen omgevingen met hoge temperaturen mede omdat ze zelf zeer weinig warmte genereren. De SPX+ werkt op 1 Watt vermogen. Dit in tegenstelling tot grotere systemen met complexere en minder betrouwbare besturingssystemen zoals Linux.


Typische kleine computers draaien vaak op 300 Watt en vereisen een ventilator. De SPX+ heeft geen ventilatoren of speciale koeling nodig. De behuizing is gemaakt van aluminium, niet van plastic. De SPX+ is getest in klimaatkamers om betrouwbaar te kunnen werken bij 70°C. Tijdens de productie wordt elke SPX + getest en vervolgens 96 uur ingebrand om opstartuitval te elimineren. Het systeem wordt op voorraad gezet in afwachting van een klantorder.


AKCP is niet alleen robuust in hardware, het is ook robuust in software. In plaats van te vertrouwen op grote, niet-geteste en niet-onderhoudbare open source programma's, schrijft AKCP hun eigen applicaties. Dit is moeilijker, maar resulteert in superieure prestaties. AKCP kan de code onderhouden omdat ze hem zelf hebben geschreven. Als er een bug is welke moet worden opgelost, kunnen ze deze eenvoudig en snel oplossen. Als er een functie is die moet worden toegevoegd, kan AKCP die toevoegen en dit alles is veel moeilijke of zelfs onmogelijk bij gebruik van grotere systemen die afhankelijk zijn van toepassingen van derden.

Configureer uw eigen SPX+ via de AKCP websiteSPX+ standaardconfiguraties


SPX+ is verkrijgbaar in verschillende standaardconfiguraties. Deze "kant-en-klare" eenheden dekken de monitoringvereisten van de meeste mensen. Op deze basisconfiguraties kan worden voortgebouwd en kunnen functies met extra modules worden toegevoegd. Gebruik de online configuratietool om te controleren of uw configuratie voldoet aan de montageafmetingen van 1U of 0U.

SPX 4

 • 4 x intelligente sensorpoorten.
 • 1 x EXP / Modbus / RS485 poort.
 • 1 x BEB uitbreidingspoort.
 • 1U rack montage, beugels inbegrepen.
 • Korte DIN-rail gemonteerde versie beschikbaar. (SPX4-D)
 • Basisconfiguratie, bouw uw aangepaste apparaat met extra modules.


SPX 8

 • 8 x intelligente sensorpoorten.
 • 1 x EXP / MODBUS / RS485 poort.
 • 1 x BEB- uitbreidingspoort.
 • Inclusief 1U rack montagebeugels.
 • Korte DIN-rail gemonteerde versie beschikbaar. (SPX8-D)


SPX4-x10

 • 4 x intelligente sensorpoorten.
 • 10 x I/O Droge contacten. (Geïsoleerde droge contactopties ook beschikbaar, zie lijst met optionele modules)
 • 1 x EXP / MODBUS / RS485 poort.
 • 1 x BEB uitbreidingspoort.
 • 1U rack montage, beugels inbegrepen.
 • Korte DIN-rail gemonteerde versie beschikbaar. (SPX4-X10-D)SPX8-x20

 • 8 x intelligente sensorpoorten.
 • 20 x I/O Droge contacten. (Geïsoleerde droge contactopties ook beschikbaar, zie lijst met optionele modules)
 • 1 x EXP / MODBUS / RS485 poort.
 • 1 x BEB uitbreidingspoort.
 • 1U rack montage, beugels inbegrepen.
 • Extra modules hebben een lengte van meer dan 1U en vereisen 0U-montage of een extra 1U BEB-eenheid.SPX8-x60

 • 8 x intelligente sensorpoorten.
 • 60 x I/O Droge contacten. (Geïsoleerde droge contactopties ook beschikbaar, zie lijst met optionele modules)
 • 1 x EXP / MODBUS / RS485 poort.
 • 1 x BEB uitbreidingspoort.
 • 2U rack montage, beugels inbegrepen. (Optionele montage "rug aan rug" in 1U)
 • De configuratie bestaat uit master SPX+ en extra BEB-unit.
AKCP smartRack Systeem


Bouw een compleet rek bewakingssysteem dat AKCP sensoren verbindt met uw SPX+. Volledig SNMP-compatibel, monitor vanaf uw bestaande GBSS of met behulp van onze DCIM AKCPro-server.
SPX+ optionele modulen


De onderstaande modules kunnen worden toegevoegd aan de standaardconfiguraties om het apparaat op te bouwen met wat u nodig hebt. Als u bijvoorbeeld 12 sensorpoorten wilt hebben, kunt u een SPX8 en een extra sensor4-module bestellen. U kunt uw unit ook bouwen met behulp van onze online configuratietool om te controleren of deze in 1U- of 0U-rackmontage past. Als u 1U overschrijdt, is er de mogelijkheid om de configuratie voort te zetten op een extra U die via BEB op de basiseenheid is aangesloten.


Sensor4
sensor4 extra sensorpoorten kunnen in blokken van 4 aan de basismodule SPX+ worden toegevoegd. sensor4 modules zijn compatibel met alle AKCP intelligente sensoren. Bouw een kostengunstig bewakingsplatform dat meerdere kasten kan bewaken vanaf één IP-adres.


Module Code: - S

Dry10/20
Dry10/20 Dry contact modules zijn er in verschillende smaken, I/O modulen en alleen geïsoleerde ingang. Gebruik potentiaalvrije contacten voor het bewaken van een verscheidenheid aan apparaten van derden, deurcontactsensoren, digitale uitgangen van UPS, bedieningspanelen en alarmpanelen. Gebruik IO potentiaalvrije contacten om reacties op ingangen te activeren.


Module Codes: - D1, D1i, D1iV, D2, D2i, D2iV

AC Voltage Detection
AC Voltage Detection Monitor 10x of 20x AC Voltage ingangen, detecteer of circuits zijn geactiveerd of niet. Deze module geeft geen voltage-meting, maar duidt alleen de aan- of afwezigheid van wisselspanning aan. Spanningsbereik is 5-30ACV @ 44mA.


Module Codes: - D1ACV, D2ACV


Mobiele modem
Mobiele modem en optionele GPS.  De mobiele datamodemmodule geeft de SPX+ de mogelijkheid om te communiceren via een mobiel datanetwerk. Een externe antenne zorgt ervoor dat een goed signaal kan worden ontvangen, zelfs als de SPX+ zich in een kast bevindt. Stuur sms-waarschuwingen rechtstreeks vanaf het SPX+ -apparaat of verbind het met het centrale monitoringplatform, AKCPro Server, via een VPN-verbinding. Mobiele modems zijn beschikbaar in 4G-banden in Europa en de VS. Optionele GPS-antenne kan worden toegevoegd voor geolocatie van het apparaat.


Module Codes: - MA, ME, M4A, M4E / GPS


4x 0-5VDC ingang
4x analoge naar digitale ingangen Deze module is ideaal voor het aansluiten van analoge sensoren van derden met een 0-5VDC of 4-20mAmp uitgang. Veel industriële sensoren zijn beschikbaar met deze standaard uitgang, waardoor de mogelijkheden ontstaan om veel verschillende sensoren te bewaken die niet door AKCP worden geleverd.


Module Code: - A2D4, A2D4 (4-20)

4x Mini Relais
4x Mini Relais Deze module bevat 4x mini DC relais. Gebruik ze om apparaten met een lage stroom direct in of uit te schakelen, of gebruik ze om grotere relais aan te sturen. Ideaal voor systemen en besturing, gebouw- en industriële automatisering.


Module Code: - 4MR2x Mini Relais en 2x 0-5VDC Ingang
2x Mini Relais en 2x Analoog naar Digitaal ingangen Deze module is een combinatie van eerder genoemde modulen en is voorzien van 2x relais en 2x 0-5VDC of 4-20mA analoge sensoringangen.


Module Code: - A2DMR, A2DMR (4-20)

Ball Valve Control Module
Als u DC-motoren of elektronisch geregelde kleppen heeft die polariteitsomkering vereisen om in de tegenovergestelde richting te draaien, is deze module van toepassing. Ideaal voor waterirrigatie of industriële toepassingen die klep- en motorbesturingen vereisen.


Module Code: - VC

Interne UPS (4 x AA batterij)
Deze module biedt back-up interne stroom geleverd door 4x AA oplaadbare batterijen (batterijen niet inbegrepen). Ideaal voor gebruik in situaties waar power onstabiel kan zijn, om continue logging van gegevens zeker te stellen. Combineer met een 3G- of 4G-modem voor voortdurende waarschuwingen, zelfs als uw netwerk uitvalt.


Module Code: - UPSsensorProbeX+ Uitbreidingseenheden


Elke SPX+ wordt geleverd met zowel EXP (Expansion) als BEB (Basic Expansion Bus) poorten. Deze uitbreidingspoorten bieden u de mogelijkheid om functionaliteit toe te voegen aan uw basisapparaat, zodat uw systeem kan meegroeien met uw behoeften.


Basis uitbreiding bus (BEB)
BEB is geschikt voor uitbreiding op korte afstand binnen uw kast. Bouw uw systeem op met extra SPX+ BEB Remote units. Daisychain de uitbreidingsunits tot een maximum van 18 meter voor de totale keten. SPX+ BEB Remote-units zijn een kosteneffectieve uitbreiding wanneer u de unit in dezelfde of naburige kast plaatst.Uitbreiding (EXP)
EXP wordt gebruikt waar u de afstand tot 300 meter moet verlengen. SPX+ EXP Remote apparaten kunnen in serie worden geschakeld, met een maximum van 300 meter tussen elke eenheid.


Technische gegevens
Dimensies

474,9 x 44 mm (b x h) (zie datasheet voor uitgebreide informatie over afmetingen en inbouwmaten)


Uitbreidingspoort

EXP-poort die EXP Remote Units verbindt
BEB-poort voor het aansluiten van SPX+ BEB-uitbreidingsunits – maximaal 4x BEB-eenheden per SPX+

Montage

0U gereedschap loze  rek montage, optionele muurbeugels, horizontale 1U montage of DIN rail beugels.


Voeding

Externe 5V 3A voedingsadapter
Ingangsspanning en stroomsterkte: 100V ~ 240V - 0.22A

Status indicatie

LED voor voeding, netwerkverbinding, sensor online en drempelstatus.
Interne zoemer voor hoorbare waarschuwingen

Omgevingscondities

Temperatuur : Min. -35° C – Max. 70° C
Vochtigheid: Min. 20% – Max. 80% (Niet condenserend)


MTBF

1.400.000 uur op basis van praktijkervaring met sensorProbe-eenheden.


Basis unit

4 x sensorpoorten voor het aansluiten van AKCP-sensoren
1 x uitbreidingspoort (optioneel gebruikt voor MODBUS)
1 x 10/100 Ethernet-poort

Maximaal aantal sensoren

Maximaal 150 online sensoren, inclusief uitbreidingseenheden en virtuele sensoren.


SPX+ modulen

4x sensor poorten module


10x of 20x Dry module, verkrijgbaar in 3 configuraties :

 • Configureerbaar I/O droog contact (0VDC/5VDC)
 • Ingang alleen 5V droog contact, opto-gekoppelde ingang
 • Geïsoleerde ingang droog contact, van 5V tot 20V spanning ingangssignaal
 • Geïsoleerde AC Detectie Ingang 5-30ACV @ 44mA


3G of 4G mobiele datamodem met uitgebreide antenne. (GSM/CDMA)


4x 0-5VDC / 4-20mA ingang voor sensoren van derden


4x Mini relais voor het aansturen van grotere relais


2x 0-5VDC / 4-20mA ingang voor sensoren van derden met 2x Mini relais


Interne mini UPS, 4x AA oplaadbare batterijen


Download SPX+ datablad
SPX+-Datasheet-092016.pdf (6.72MB)
Download SPX+ datablad
SPX+-Datasheet-092016.pdf (6.72MB)

E-mailen
Bellen
Map
Info
LinkedIn