Generator en brandstof monitoring

Externe bewaking van back-up stroomvoorziening.

  • Controle van brandstof niveaus op afstand
  • Controle brandstofverbruik en leveringen
  • Monitor generatoren voor onderhoudsinterval
  • Bediening van externe generatoren


Al meer dan 30 jaar ervaring in monitoring oplossingen`

AKCP is wereldleider op het gebied van monitoringoplossingen. Wireless Tunnel™ radio heeft een uitstekende penetratie in gebouwen en door obstakels. Het AKCP bewakingssysteem kan onder andere ingezet worden voor het op afstand bewaken van generatorstatus en voorraden brandstoffen in de tanks.

Verbeter de prestaties van uw generator en bespaar daarmee op de operationele kosten door toepassing van een generator monitoring systeem. Online generator bewaking zorgt ervoor dat stand-by- en back-upgeneratoren altijd klaar staan en voorkom kostbare storing of stilstand of voer tijdig reparaties uit om daarmee onnodig hoog brandstofverbruik te voorkomen.

Optimaliseer uw generator, controleer de draaiuren en krijg herinneringen indien onderhoudt ingepland moet worden… en nog belangrijker; verleng de levensduur van uw motor.

MCB Techniek biedt AKCP sensoren voor het monitoren van vermogen, accuspanning en stroom, draaiuren en brandstofniveau. Daarnaast bieden we verbindingen met besturingspanelen via MODBUS, RS485 of SNMP connectie voor het weergeven van nog gedetailleerde gegevens.


Monitoren van remote generator systemen, bekabeld of via Wireless Tunnel


De sensorProbeX+ kan worden gebruikt voor een bekabelde oplossing voor generatorbewaking. Koppel het monitoring systeem via MODBUS via RS485 aan op het generator bedieningspaneel zoals ComAp of Deepsea-panel. Verzamel motorgegevens zoals toerental, oliedruk, brandstoftoevoer etc. Een draadloze oplossing is beschikbaar met de Wireless MODBUS Adapter. Als het generatorbedieningspaneel geen MODBUS RS485 koppeling biedt, dan kunnen bekabelde of draadloze sensoren voor de accuspanning, brandstof en stroom geïnstalleerd worden.


Real-time generatorbewaking en aangesloten sensoren.

Een dashboard met een toerenteller visualiseert de parameters in een grafisch, gemakkelijk te lezen formaat. Voor installaties op meerdere sites beheert AKCPro Server al uw apparaten vanuit één gebruikersinterface. Gecentraliseerde bewaking van uw infrastructuur. Het in kaart brengen van elke site en hun locaties met inzoomen op specifieke sites. Integratie met ONVIF IP-camera's geeft "ogen op" op elke site, met video gesynchroniseerd met sensor gebeurtenissen. De toegangscontroleoplossing van AKCP kan worden geïmplementeerd om de toegang op elke locatie te beheren en wordt ook beheerd via deze centrale beheersoftware.


Monitoring van brandstofniveau en brandstoftank bewaking

Controleer brandstoftanks voor uw generator of andere brandstof- en vloeistofopslagtanks. Controleer het brandstofverbruik, toon het verbruik over langere tijd in tabel en grafiek en vergelijk het brandstofverbruik met de draaiuren van de generator en brandstofleveringen. Ontvang wekelijks of maandelijks een rapportage. Ontvang waarschuwingen wanneer er een plotselinge afname in het brandstofniveau is wat zou kunnen duiden op een lekkage of brandstofdiefstal.

Tankdiepte sensoren op basis van drukmeting in bekabelde of draadloze uitvoering bewaken het brandstofniveau in tanks met een maximale hoogte van 20 meter.

E-mailen
Bellen
Map
Info
LinkedIn