Remote monitoring

 

MCB Techniek is de Benelux vertegenwoordiging van de Remote Monitoring Oplossingen van AKCP

 

AKCP


AKCP is opgericht in de VS in 1981 en heeft meer dan 30 jaar ervaring in professionele sensoroplossingen en AKCP creëerde de markt voor netwerktemperatuur-, omgevingscondities- en vermogensmonitoring in het datacenter en heden ten dage is AKCP met meer dan 150 medewerkers en 200.000 installaties 's werelds oudste en grootste fabrikant van bekabelde en draadloze netwerksensoren.

 


De AKCP R&D - centra zijn gespecialiseerd in SNMP gebaseerde netwerken en embedded apparaat technologie en maken gebruik van de beste en slimste van topuniversiteiten om nieuwe producten te ontwikkelen en de huidige te verbeteren.

AKCP was het eerste bedrijf dat een werkbaar, LoRa™ gebaseerd draadloos bewakingssysteem genaamd Wireless Tunnel™ voor kritieke infrastructuur op de markt gebracht geeft welke functies biedt die onder andere speciaal zijn afgestemd op de applicaties zoals gebruik in datacenters.


AKCP heeft de markt voor netwerk gebaseerde oplossingen voor omgevingsconditie- en beveiligingsmonitoring gecreëerd en blijft deze nog steeds definiëren. Door het vaststellen van de normen voor technische prestaties en innovaties blijft AKCP de belangrijkste speler in het veld en in feite is AKCP de industriestandaard op het gebied van SNMP - gebaseerde monitoring.


Het uitstekende niveau van ondersteuning aan alle klanten waarbij elke klant toegang heeft tot de technische en ontwikkelingsmedewerkers van het bedrijf. Het succes van AKCP is gebaseerd op deze winnende combinatie van technische uitmuntendheid en totale ondersteuning.

Het huidige verkoop- en technische ondersteuningscentrum van AKCP bevindt zich in Bangkok Thailand, met bank- en financiële diensten in Singapore.

Ga naar akcp.com
Remote Monitoring


Met de Remote Monitoring oplossingen van AKCPro is het mogelijk om voor nagenoeg elke monitoring toepassing een oplossing aan te bieden. Of dit nu gaat om het monitoren van de temperatuur van een koelruimte, lekkage en vochtbewaking in een museum of de complete meting en registratie van alle omgevingsparameters inclusief toegangscontrole bij een serverruimte. Voor elk van deze toepassingen biedt MCB Techniek een pasklare remote monitoring oplossing in een combinatie van een hardware/monitoring platform, de geschikte sensoren en eventueel de bovenliggende visualisatiesoftware om één of meerdere locaties te monitoren, of zelfs om objecten welke op transport zijn realtime te monitoren.


Communicatieplatformen


MCB Techniek levert verschillende Remote Monitoring platformen van AKCP. Afhankelijk van de behoefte zal de keuze voor een platform, of een combinatie van platforms gemaakt worden.

Wilt u een volledig draadloos systeem ombouwen, dan zult u gebruik maken van Wireless Gateways eventueel aangevuld met AKCPro Server, maar mogelijk dat er ook camerabewaking plaats moet vinden, ofwel aansturing van bijvoorbeeld lokale statusmeldingen dan zal er naar wens een SecurityProbe of SensorProbe platform gekoppeld worden.


Alle geïnstalleerde AKCP – basiseenheden en aangesloten sensoren kunnen worden geconfigureerd en bewaakt vanaf AKCPro Server (APS). Basiseenheden communiceren met de server via uw bekabelde LAN (Local Network) of Wide Area Network (WAN). Externe sites zonder bekabeld netwerk kunnen gegevens uitwisselen met de server via het mobiele datanetwerk via een VPN – verbinding.sensorProbe+

De AKCP SensorProbe+ serie basiseenheden is het vlaggenschip van de AKCP remote sensor monitoring systemen. Onze sensor monitoring systemen worden geïmplementeerd in een breed scala aan industrieën, waaronder data center monitoring, magazijn temperatuur monitoring, koude opslag temperatuur monitoring, brandstof en generator monitoring en vele andere Remote Monitoring toepassingen.


Naar sensorProbe+


securityProbe

De AKCP SecurityProbe serie basiseenheden zijn geavanceerde remote sensor monitoring systemen met geïntegreerde bewakingsfuncties. Onze sensorbewakingssystemen worden geïmplementeerd in een breed scala aan industrieën, waaronder data center monitoring, magazijn temperatuur monitoring, koude opslag temperatuur monitoring, brandstof en generator monitoring en vele andere remote monitoring toepassingen waar beveiliging een rol speelt.


Naar securityProbe


Sensoren:


Met de Remote Monitoring sensoren van AKCPro is het mogelijk om voor nagenoeg elke monitoring toepassing een geschikte sensor aan te bieden. Of dit nu gaat om het monitoren van de temperatuur van een koelruimte, lekkage en vochtbewaking in een museum of de complete meting en registratie van alle omgevingsparameters inclusief toegangscontrole bij een serverruimte. Voor elk van deze toepassingen biedt MCB Techniek een geschikte sensor of sensorkoppeling in een combinatie van een hardware/monitoring platform, de geschikte sensoren en eventueel de bovenliggende visualisatiesoftware om één of meerdere locaties te monitoren, of zelfs om objecten welke op transport zijn realtime te monitoren.

 


Omgevingsconditie


Sensoren voor omgevingsconditie worden onder andere gebruikt om het klimaat te meten in serverruimtes of bij HVAC systemen voor het bepalen van de temperatuur, de luchtvochtigheid, maar bijvoorbeeld ook voor detectie van waterlekkage of bepaling van eventuele vervuiling van filters door drukverschilsensoren.

Vermogensmeting


Met de sensoren voor vermogensmeting kunt u op eenvoudige manier op uw locaties het afgegeven of opgenomen vermogen (stroom en spanning) monitoren en vroegtijdig waarschuwingen ontvangen indien er wijzigingen zijn of kritieke situaties dreigen te ontstaan.

Beveiliging


MCB Techniek levert diverse oplossingen van AKCP voor beveiliging en toegangscontrole. Het beveiligen van uw installaties is essentieel ervoor te zorgen dat de integriteit van uw bedrijfsmiddelen behouden blijft en uw gegevens beveiligd blijven.


Toegangscontrole


Door de integratie van de toegangscontrole in uw monitoring systeem is het bijvoorbeeld mogelijk om een camerabeeld op te nemen op het moment dat er een bepaald persoon toegang krijgt tot een bepaalde ruimte, ofwel om events zoals stijgende/dalende temperatuur te koppelen aan het openen van een deur of raam.


Camera's


Met deze digitale of analoge USB camera’s aangesloten aan uw SecurityProbe basiseenheden kunt u op afstand uw locaties bewaken. Combineer sensor- en toegangscontrole gebeurtenissen met videobeveiliging.

Specials


Naast de standaard sensoren voor klimaatmeting, camera, beveiliging of Wireless tunnel biedt MCB ook de speciale sensoren welke voor specifieke applicaties ontwikkeld zijn.  Dit maakt de inzetbaarheid van de AKCP Remote Monitoring oplossingen nog breder.

Accessoires


Gebruik accessoires en voedingen zoals standaard 1U-rackmontage of industriële DIN-rail montageopties met uw AKCP klimaat bewakingssensoren. Voeg 19” blind panelen toe voor overzichtelijke opbouw en een goede isolatie van warme en koude zijde van de kast.

Wireless Tunnel


 

AKCP heeft LoRa™ aangevuld met zowel software- als hardware verbeteringen en heeft hierdoor een betrouwbare communicatie technologie gecreëerd onder de naam

 

 

Wireless Tunnel™. Met Wireless Tunnel™ kunt u draadloos communiceren over lange afstand, met hoge penetratiegraad en op laag vermogen.

 


Ga naar SensorenAKCPro Server


AKCPro Server is onze centrale monitoring- en beheersoftware van wereldklasse. Geschikt voor een breed scala aan bewakingstoepassingen. Gratis te gebruiken voor alle AKCP apparatuur. Bewaak uw infrastructuur, en hierbij maakt het niet uit of het nu gaat om één gebouw of om meerdere externe locaties in een breed geografisch gebied. Integreer apparaten van derden via Modbus, SNMP of ONVIF compatibele IP-camera's.


Toepassingen


Datacenter Monitoring

HVAC Monitoring

Koelopslag en transport monitoring

Generator en brandstof monitoring


Vaccin logistiek monitoring

Zendlocatie monitoring

Zonnepaneel en accu monitoring

Museum en kunstgalerij monitoring


E-mailen
Bellen
Map
Info
LinkedIn